Verpakking 2.0.

Verpakkingsontwerpen, hoe origineel, innovatief of doeltreffend ze ook zijn, blijken niet altijd geschikt voor productie. Hoe komt dat? Wat zijn de valkuilen en de meest voorkomende fouten en – belangrijk –wat kunnen we eraan doen? Dat is de vraag die wij ons stelden aan het begin van dit onderzoek.

Niet elk ontwerp is geschikt voor productie.

Is het de grafisch ontwerper die een fout maakt? Of ligt het probleem elders?

Ben je een grafisch designer die niet echt vertrouwd is met structural design? Kom je al eens in aanraking met verpakkingsontwerp (als ondernemer of als klant) en kan je wat meer inzicht gebruiken?
Dan is dit onderzoek iets voor jou!

Wat mag je verwachten?

We brengen het volledige proces in beeld. Daarbij duiden we op de meest typische valkuilen en algemene misvattingen en geven tips en advies. Om te eindigen werpen we een blik op de toekomst.

We hebben onze bevindingen gebundeld in één publicatie die je online kan bekijken. Je kan de interactieve PDF volledig gratis downloaden op onze publicatie-pagina. Daar bieden we je ook wat extra’s aan, zoals de publicatie “In 8 stappen naar een duurzame verpakking, een bachelorproef van Klara De Meyer (2020) die de milieuaspecten van een verpakking voor je op een rij zet. Als best practice van een duurzame verpakking kan je “Rebloom” bekijken, een bachelorproef van Ditte Abbeloos (2020). Ben je eerder op zoek naar informatie rond nieuwe technologieën, kijk dan zeker even naar deze digitale publicatie, een bachelorproef van Cedric Meynen (2020).

Met dit onderzoek willen we een steentje bijdragen om de discrepantie weg te werken tussen wat de ontwerper maakt en de technische kant van het verhaal.